Foguerons i seguretat Sant Antoni
Tothom que vulgui fer un fogueró per Sant Antoni ho ha de comunicar a l’Ajuntament abans de dia 4 de gener
Els cossos de Policia Local, Policia Nacional i l’agrupació de Protecció Civil vetllaran perquè els foguerons, les completes i les beneïdes transcorrin sense incidents.
manacor.org 18/12/2018 - 13:44:36

Tothom que vulgui fer un fogueró per Sant Antoni ho ha de comunicar a l’Ajuntament abans de dia 4 de gener

Els cossos de Policia Local, Policia Nacional i l’agrupació de Protecció Civil vetllaran perquè els foguerons, les completes i les beneïdes transcorrin sense incidents

Manacor ja es prepara per a la festa més gran del municipi. Molts dels fogueroners i fogueroneres ja s’han inscrit a l’Ajuntament, “una passa que és imprescindible i obligatòria per a tothom que vulgui fer foguerons amb figures, foguerons sense fiugures o torradors”, expliquen des de l’Ajuntament de Manacor. Tal com ja s’ha explicat en diferents anuncis que han aparegut en els mitjans locals cal entregar la sol·licitud d’inscripció personalment a les oficines de l’Ajuntament fins dia 4 de gener. La sol·licitud es pot descarregar a la web de l’Ajuntament de Manacor www.manacor.org. Trobareu els documents a emplenar a la Seu Electrònica, apartats Serveis i Tràmits / Catàleg de procediments / Fires, festes i Mercats.

Preveim que durant la nit de dia 16 cremin més de cent foguerons i tot això ens obliga a prendre algunes mesures de seguretat que no han d’afectar la ciutadania ni el desenvolupament normal de la festa”, explica la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “La Policia Local, la Policia Nacional i els agents de Protecció Civil seran presents a la plaça de la Concòrdia, a la plaça de la Rectoria, durant el recorregut dels dimonis des del primer ball fins a les completes i com en els darrers anys a l’església la gent no podrà entrar amb motxilles, bosses, botelles o objectes contundents”, afegí l’inspector en cap en funcions de la Policia Local, Àngel Duró.

Les completes són, de fet, un dels actes més multitudinaris de la festa i enguany hi accediran unes 1.700 persones, que és l’aforament màxim que s’ha establert per a l’església. Des del Patronat de Sant Antoni i des de l’Ajuntament de Manacor es recomana visitar els foguerons i seguir la comitiva del dimoni a peu o en bicicleta. Des del Patronat, el president Antoni Gomila insistí que “els santantoniers han de tenir en compte que no és possible anar pertot i que hauran de triar entre veure la colcada, les completes o l’encesa del primer fogueró”. En aquest sentit a les completes el creuer de l’església estarà reservat als membres de la banda.

Sense petards

Com ja passa des de fa alguns anys, l’Ajuntament prohibirà l’ús d’artefactes pirotècnics durant les festes de Sant Antoni perquè els foguerons i la resta d’actes es puguin desenvolupar amb normalitat. Per això, els agents de la policia local podran retirar o custodiar els petards quan puguin posar en perill les persones o la festa. A més els cavalls i les bísties de muntura només podran circular entre les 16 h i les 19 h de dia 16 de gener i sempre s’haurà d’acordar el trajecte amb la Policia Local, que custodiarà la colcada i els trajectes amb cavalls i bísties per tal de garantir el desenvolupament normal de la festa.

 

Reciente
Visto
Comentado