Autobiografia
Presentació de llibre JACK BILBO
Jack Bilbo (1907-1967) va publicar Jack Bilbo: Una autobiografia el 1948 .
capvermell 15/02/2019 - 13:28:26

Presentació de llibre JACK BILBO. Una autobiografia

 

"Cala Rajada era un lloc encisador, habitat per gent que, tots ells, havien d’oblidar o ocultar alguna cosa. exiliats, contrabandistes, fills descastats de famílies riques i parelles clandestines que, per una o altra raó, o no volien o no podien casar-se".

Els quaranta primers anys de la completa i íntima història d’un artista, autor, escultor, marxant d’art, filòsof, psicòleg, viatjant i lluitador modern. Jack Bilbo visqué a Cala Rajada l'any 1933. Obrí el bar WIKIKI, un bar "diferent" es relacionà amb Joan March i va descriure les seves peripècies a Mallorca a la seva autobiografia.

Jack Bilbo (1907-1967) va publicar Jack Bilbo: Una autobiografia el 1948 a Londres, amb el subtítol Els quaranta primers anys de la completa i íntima història d’un artista, autor, escultor, marxant d’art, filòsof, psicòleg, viatjant i lluitador modern en favor de la humanitat. L’obra descriu les nombroses aventures personals i de tota mena protagonitzades per un artista polifacètic que fuig del nazisme i de l’entorn familiar, i que el porten a córrer món amb moltes peripècies.

Bilbo va ser un anarquista declarat i un artista polivalent i rebel, s’enfrontà al moviment nacionalsocialista alemany, a la policia francesa, a l’Administració anglesa i participà com a voluntari de la Creu Roja en la Guerra Civil espanyola; treballà en el cinema, en el teatre i en el circ, dugué a terme activitats comercials particulars, va escriure novel·les i narracions, i destacà com a pintor, escultor i galerista. El seu caràcter emprenedor i aventurer el portà a conèixer personalitats il·lustres de la societat del moment, tant a Europa com als Estats Units, com Picasso i Henry Miller, que va escriure la introducció a la seva darrera autobiografia. Però el personatge que li va donar un reconeixement i una popularitat internacionals fou Al Capone, de qui es proclamava lloctinent, i que l’incità a escriure Carrying a Gun for Al Capone (1932).

Jack Bilbo

(Berlín, 1907-1967), pseudònim d’Hugo Cyril Kulp Baruch, fou escriptor, galerista i pintor. La seva mare era anglesa i el seu pare era germano-americà, i tenien una petita empresa de teatre. Després de la separació dels pares, la seva educació infantil s’esdevingué principalment a Holanda. Jove molt corpulent, va fugir de la llar materna a causa del maltractament de la mare. Es va escapar d’Alemanya abans de la pujada al poder del nazisme, però el seu pare no el va acollir bé. Es va canviar el nom i, amb esperit aventurer, va córrer món per França, Espanya, Anglaterra i els Estats Units fent de reporter, novel·lista, pintor, escultor, showman i bàrman, i establint alguns bars singulars com el Wikiki a Cala Rajada o el Barco a Sitges.

Després de fer la volta al món navegant a vela, es va establir a Londres el 1941, hi crià la seva família i fundà la Modern Art Gallery. Després de diverses vicissituds, tornà a Berlín, on morí el 1967.

Com a narrador, va publicar, entre d’altres, Carrying a Gun for Al Capone (1932), I Can’t Escape Adventure (1937), Out of My Mind (1946) i Jack Bilbo: Una autobiografia (1948).

 

Reciente
Visto
Comentado