ICAPE
Una vuitantena d’estudiants han recollit avui els permisos de venda per participar en aquest projecte d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI
Creix un 56% el nombre de grups d’alumnes que participaran al Mercat ICAPE de Manacor
idi.es 20/03/2019 - 13:08:26

Creix un 56% el nombre de grups d’alumnes que participaran al Mercat ICAPE de Manacor

Una vuitantena d’estudiants han recollit avui els permisos de venda per participar en aquest projecte d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI

El Mercat ICAPE de Manacor comptarà enguany amb la participació de 25 grups d’alumnes, un 56% més que l’any anterior. L’Ajuntament de Manacor ha estat aquest matí l’escenari en el qual una vuitantena d’estudiants han recollit el permís d’ocupació de via pública per participar al Mercat ICAPE de l’IDI. Els estudiants són una representació dels grups de Primària i Secundària de 9 centres escolars de Manacor i comarca que durant aquest curs han aplicat ICAPE a l’aula. L’acte ha comptat amb la presència de la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa; la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i la directora del CEP de Manacor, Margalida Barceló.

El mercat ICAPE de Manacor tendrà lloc el dia 10 de maig a la Plaça Ramon Llull. Aquest mercat és l’activitat final que tanca el programa ICAPE que ja compta amb set edicions. Els centres que hi participaran són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà).

L’objectiu d’ICAPE, gestionat des de l’IDI i impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria, i Educació i Universitat, és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, un total de 105 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG.  Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Altres municipis que també compten amb el mercat són Palma, Inca, Eivissa i Maó.


Reciente
Visto
Comentado