El PI
El Pi sol·licita la compareixença urgent del Defensor del Menor al Parlament
La formació qualifica d’insuficient la creació d’una comissió insular i insta a Armengol i Cladera a donar una explicació al més alt nivell institucional .
el-pi.com 16/01/2020 - 08:39:12

El Pi sol·licita la compareixença urgent del Defensor del Menor al Parlament

La formació qualifica d’insuficient la creació d’una comissió insular i insta a Armengol i Cladera a donar una explicació al més alt nivell institucional

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS sol·licita la compareixença urgent del director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, al Parlament de les Illes Balears arran dels suposats casos de tràfic de drogues i explotació sexual que afecten menors d’edat dependents de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). Per altra banda, la formació valora positivament l’obertura de diligències sobre aquests fets anunciada per part de la Fiscalia de Balears.

El Pi considera insuficient la creació d’una Comissió insular per combatre l’explotació sexual de menors i insta les presidentes Francina Armengol i Catalina Cladera que, com a màximes autoritats de les Administracions implicades i competents en aquesta matèria- la Comunitat Autònoma i el Consell de Mallorca respectivament-, es reuneixin amb caràcter urgent i coordinin les decisions i mesures a posar en marxa a partir d’ara, tot oferint una explicació al més alt nivell institucional d’aquesta terra. El president d’El Pi, Jaume Font, critica que “Armengol i Cladera s’amaguin, en aquests moments, darrere els membres dels seus governs” i els exigeix “valentia, transparència i contundència” per afrontar aquesta dramàtica situació.

El Pi subratlla que és necessària la depuració de responsabilitats polítiques i tècniques de manera immediata, siguin de la Comunitat Autònoma o del Consell de Mallorca. Així mateix, la formació demana la revisió i modificació dels protocols d’actuació existents, una vegada demostrat el seu mal funcionament. D’igual forma, El Pi reclama que es reexaminin els recursos disponibles per part dels centres en aquelles hores en les quals els menors surten d’aquests. “S’ha de tenir en compte l’especial vulnerabilitat d’aquests menors, pel fet de la seva situació de desemparament i per la seva condició de dones. L’Administració ha d’actuar per a la seva protecció amb diligència extrema per responsabilitat legal, política i moral, assumint totes les responsabilitats que calguin”, conclou Font.

 

Reciente
Visto
Comentado