El mercadillo de navidad será los días 15, 16, 22, 23, 29 y 30 de diciembre
El "1" de diciembre a las 19h se encienden las luces de Navidad en Manacor y comienzan 5 semanas con más de 90 actos y nuevas fiestas
El día 13 de diciembre a las 19.30 horas hay Concierto de Navidad de las Corales en el Auditorio, seis corales importantes. Se presentan libros, hay conferencias, exposiciones, citas en el Museo, talleres.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/11/2017 - 12:57:32
La Navidad será muy importante en Manacor ciudad, Porto Cristo, S'Illot, Son Macià, Calas de Mallorca y Cala Murada, al igual que en otros núcleos turísticos y de población del municipio de Manacor.

La Navidad será muy importante en Manacor ciudad, Porto Cristo, S'Illot, Son Macià, Calas de Mallorca y Cala Murada, al igual que en otros núcleos turísticos y de población del municipio de Manacor. Más de 90 actos jalonan un amplio programa que se ha presentado en la Rambla del Rei en Jaume al lado del recién inaugurado emblema de Manacor, un corazón fundido en una M, a modo de logotipo de la capital del Llevant. La alcaldesa Catalina Riera ha estado arropada del responsable de Fiestas Mateu Juan, la Delegada de Comercio Maribel Bauzá y el Delegado de Policía, Deportes, Son Macià Miquel Perelló. Se ha disculpado la presencia de la responsable de Cultura y Turismo por estar en otras ocupaciones urgentes.

El programa de fiesta de Navidad es el primer diario de Navidad y en él se explican todos los actos a modo de noticias. Por ejemplo se encienden las luces de Navidad el viernes día 1 de diciembre a las 19.00 horas en la plaza de Sa Bassa. Hay fiesta de final de año y campanadas. El mercadillo de navidad será los días 15, 16, 22, 23, 29 y 30 de diciembre en la zona peatonal. Los Reyes llegan el 5 de enero de 2018. Se inaugura un belén. Llega el Papa Noel. Hay matines, esos son los titulares del diario municipal “nadaldecor”.

Open de Billar de Manacor los días 15, 15, 22, 23, 29 y 30 con horarios de mañana y tarde la mayoría de días. Sigue en Nadal la Tardor Poetica. Se pone en marcha el Tren de Navidad.

El día 13 de diciembre a las 19.30 horas hay Concierto de Navidad de las Corales en el Auditorio, seis corales importantes. Se presentan libros, hay conferencias, exposiciones, citas en el Museo, talleres, se inaugura el 5 de diciembre el Belén, los comerciantes hacen días de puertas abiertas, el domingo 17 de diciembre a las 19h en el Auditorio la Banda de Música de Manacor concierto especial con compositores españoles. Actos solidarios. Teatro. Deportes. Entrega de cartas de Noel y Reyes.

Los representantes políticos y organizadores están muy contentos porque se han implicado en el programa de fiestas de Navidad entidades y colectivos, comerciantes, profesionales, empresarios. Hay concurso de escaparates, votación por Internet. Open de Billar de Manacor los días 15, 15, 22, 23, 29 y 30 con horarios de mañana y tarde la mayoría de días. Sigue en Nadal la Tardor Poetica. Se pone en marcha el Tren de Navidad. Y por supuesto amplio programa en Porto Cristo y demás núcleos de población del municipio. 16 páginas completas y hasta espacio para mandar la carta a los reyes y pasatiempos y crucigrama.   

L’encesa de llums de Nadal donarà el sus a més de noranta actes que es repartiran per tot el municipi durant 37 dies. El programa de festes de Nadal enguany adopta el format d’una revista. Les festes de Nadal arriben a Manacor amb l’encesa de llums de Nadal i el concert que oferirà la Banda de Música de Manacor, que tendrà lloc a sa Bassa el proper divendres dia 1 de desembre a les 19 h. Després d’aquest primer acte del programa, els ciutadans i ciutadanes de Manacor podran “gaudir de més de noranta actes distribuïts en trenta-set dies, que és el que duraran aquestes festes al municipi de Manacor”, ha explicat el delegat de Festes, Mateu Juan.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha destacat que “les festes se celebren en companyia de la família i els amics però el Nadal cada vegada és més present pels carrers i les places gràcies a la col·laboració imprescindible de moltes entitats del municipi amb l’Ajuntament han preparat aquest programa d’activitats pensat perquè gaudim junts d’aquestes dates tan especials”.

Tradició i modernitat. El regidor de Festes, Mateu Juan, ha destacat que “hem volgut modernitzar la imatge del programa, amb un disseny atrevit que fa que s’assembli a una revista” i “hem pensat aquest programa perquè totes les franges d’edat tenguin actes enfocats als seus interessos”. A més, des de les delegacions de Turisme i Comerç i “feim una aposta per potenciar els mercadets i les fires de Nadal, que també comptaran amb paradetes d’entitats solidàries i fan que en aquests dies que fa fred els carrers estiguin plens de vida”, han coincidit a destacar durant la presentació del Programa de Nadal les regidores Antònia Llodrà i Maria Isabel Bauzà.

Entre les moltes novetats que s’inclouen en el programa d’enguany s’ha de destacar el concert que la nit de cap d’any començarà a la plaça Weyler just després de les campanades. Però per Nadal no es poden oblidar els actes dedicats als infants. L’arribada del Pare Noel de dia 22 de desembre a Manacor i dia 24 de desembre a Cales de Mallorca; la dels patges reials dia 28 de desembre a Manacor i dia 29 a Porto Cristo o l’arribada dels Reis d’Orient també concentraran desenes de famílies amb infants. Però això no és tot perquè els tallers, els conta contes, i les activitats per a nins i nines són una constant en el programa d’engunay.

A més moltes altres activitats estan pensades per a tota la família. Visites al betlem de la plaça de ses Verdures, el Mercadet de Nadal que recorrerà el centre de vianants els dies 15, 16, 22, 23, 29 i 30 de desembre o l’activitat comercial Ja és Nadal al carrer de Ciutat de dia 16 de desembre a partir de les 17 h ajudaran a mantenir ben viu l’esperit nadalenc a Manacor. Tot sense oblidar el trenet de Nadal que recorrerà la rambla del Rei en Jaume, l’avinguda de Baix des Cós i l’avinguda del Torrent.

La música també serà una constant durant aquestes festes. L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Banda de Música de Manacor, Ars Antiqua, Cap Pela, el Mallorca Gay Men’s Chorus, les corals de Manacor o la música jazz formaran part de la banda sonora d’aquestes festes. A més la cultura es manifestarà de diferents formes en molts dels actes del programa com les presentacions de llibres, el microteatre o les conferències, com la que dia 13 de desembre a les 20.30 h a la Institució Alcover desgranarà els secrets del Nadal a Mallorca. Des de l’Ajuntament han agraït “l’esforç de totes les persones i entitats que participen i que fan possibles aquestes festes, des dels voluntaris fins les empreses i particulars que han programat actes dins i fora de programa”, destacà el delegat de festes Mateu Juan. I és que existeix “una llista extraoficial d’esdeveniments enorme que ens fa sentir orgullosos com a poble”, afegí el regidor de Festes. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


4
1
Pep
Som el municipi amb més dies de festa a l'any i més pressupost destinat.
teresita 2
pan y circo... y futbol... el opio del pueblo...
Teresa
Ses festes son importants. Si no t,agraden te quedes a ca teva
Antònia
Aquest ajuntament l'únic que sap fer és organitzar festes i més festes, i la resta de serveis és igual! Me recorda al temps de Franco, si entretenem al poble no es queixarà...