Aquestes pedres memorial, anomenades Stolpersteine
Sant Llorenç des Cardassar participarà al projecte de l'artista Gunter Demnig en record a les víctimes del franquisme als municipis a Mallorca
A les víctimes del franquisme als municipis de Sant Llorenç des Cardassar, Alaró, Algaida, Búger, Consell, Costitx, Esporles, Inca, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri, Palma, Pollença i Porreres.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/08/2018 - 08:11:00
Fins ara, només hi ha Stolpersteine en commemoració de les víctimes de l'holocaust, de manera que aquestes seran les primeres en record de les víctimes del franquisme.

Sant Llorenç des Cardassar participarà al projecte de l'artista Gunter Demnig. El passat dimarts, 14 d'agost, Pep Jaume Umbert i Mateu Frau Barceló, conjuntament amb els batles i representants de diversos municipis, assistiren a la reunió informativa que va tenir lloc al Consell de Mallorca nvers el projecte de l'artista Gunter Demnig a Mallorca. El vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i el director insular de Presidència i Relacions Institucionals, Marc Herrera, explicaren els detalls del projecte i coordinaren un calendari. A la reunió i a la presentació posterior assistiren també Dolors Marín i Tonina Mercadal, vicepresidenta i secretària, respectivament, de Memòria de Mallorca.

El projecte de l'artista alemany es basa en la instal·lació de d'iniciar el projecte 19 pedres memorial, en record a les víctimes del franquisme als municipis de Sant Llorenç des Cardassar, Alaró, Algaida, Búger, Consell, Costitx, Esporles, Inca, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri, Palma, Pollença i Porreres, en commemoració de divuit batles afusellats i un president de la Diputació republicana.

Aquestes pedres memorial, anomenades Stolpersteine, formen part d'un projecte que l'artista alemany Gunter Demnig va iniciar a la ciutat de Colònia. Fins ara, només hi ha Stolpersteine en commemoració de les víctimes de l'holocaust, de manera que aquestes seran les primeres en record de les víctimes del franquisme. Després de molt de temps l’Associació Memòria de Mallorca ha aconseguit que l’autor, Gunter Demnig, ampliï el projecte per la causa memorial a les persones afusellades i víctimes del franquisme. Cada Stolpersteine té un cost d'uns 120 euros, que assumirà el Consell. La petita obra d'instal·lació del memorial, en canvi, la pagaran els ajuntaments. La instal·lació la farà personalment l'autor mateix, Gunter Demnig.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado