El proper dissabte, 1 de juny, a les 20h, a la Biblioteca Municipal Salvador Galmés
1 de juny a les 20h a la Biblioteca Municipal Salvador Galmés a Sant Llorenç es durà a terme la presentació del llibre “Esclaus oblidats”: Els camps de concentració a Mallorca, de la llorencina Maria Eugènia Jaume Esteva
Segons l'autora, Maria Eugènia Jaume Esteva, el llibre es centra en les infraestructures, els camps de concentració i de treball, que es van obrir arreu de Mallorca entre el 1936 i el 1942.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/05/2019 - 19:33:00
Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942), de la llorencina Maria Eugènia Jaume Esteva. A més, l'acte comptarà amb la presència de Jaume Claret, doctor en història, que presentarà l'acte.

El proper dissabte, 1 de juny, a les 20.00 h, a la Biblioteca Municipal Salvador Galmés, es durà a terme la presentació del llibre Esclaus oblidats. Els camps de concentració a Mallorca (1936-1942), de la llorencina Maria Eugènia Jaume Esteva. A més, l'acte comptarà amb la presència de Jaume Claret, doctor en història, que presentarà l'acte.

Segons l'autora, Maria Eugènia Jaume Esteva, el llibre es centra en les infraestructures, els camps de concentració i de treball, que es van obrir arreu de Mallorca entre el 1936 i el 1942. Aquest és el primer estudi realitzat fins al moment a partir de fons inèdites i que recull de forma exacta els emplaçaments, les carreteres i les infraestructures de defença que els presoners foren obligats a construir.

A més, el llibre inclou documentació gràfica que demostra on estaven situats, quines carreteres van construir i quina era la vida diària dels presoners. El resultat és un estudi complet que multiplica en nombre els camps de concentració i treball que s'havien detallat amb anterioritat, alhora que comptabilitza un nombre molt elevat de construccions que són la basa de les carreteres actuals i de les infraestructures properes a les platges de l'illa.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado