CARTELLERA SALA LA FORNAL
Propera programació que es farà a la sala La Fornal
“36 + 1”, amb Maria Pla."L'home del vol vertical".“Damiá Timoner, la guitarra mediterrània”.
lafornal.cat 20/01/2021 - 04:50:58

CARTELLERA SALA LA FORNAL

Propera programació que es farà a la sala La Fornal

"L'home del vol vertical": dissabte 23 i diumenge 24 de gener a les 18 h.

36 + 1”, amb Maria Pla: diumenge 31 de gener a les 18 h.

Damiá Timoner, la guitarra mediterrània”: dissabte 6 de febrer a les 18 h.

I ja tenim en marxa el Cicle de teatre infantil per aquest any 2021. Els primers espectacles que us presentam són:

Les aventures de Gepeto i Pinotxo: diumenge 7 de febrer a les 18 h
Un trocito de luna: diumenge 7 de març a les 12 h i a les 18 h
Hai, la pescadora de somnis: diumenge 4 d’abril a les 12 h i a les 18 h

 

NOTA DE PREMSA DE 36+1

Per dia 31 de gener a les 18 h està previst a la Sala La Fornal, l'espectacle 36+1, una estrena a Mallorca signada per la companyia Inútils Mots, que ja va presentar fa anys el magnífic La idea d'Europa.

Aquesta vegada de la mà de l'actriu Maria Pla, actriu, directora i docent, que ha format part d'alguns espectacles signats per grans directors: La mort d'Ivan Llitx i Questi fantasmi amb Oriol Broggi, Refugi i La dona d'abans amb Thomàs Saurtey, o El Poema de Nadal amb Esteve Polls. 36+1 presenta una visió íntima dels fets que es van produir a partir del juliol de 1936 amb el cop d'estat franquista.

Aquesta visió és a partir del poeta Ricard Creus (Barcelona 1928) quan, aquest, encara només era un nin, però que ens parla en primera persona de la guerra, la postguerra i la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

Tot això, emperò, des de una proposta propera, unint l’alternança del text amb coreografies teatrals sustentades per un important espai sonor que creen una ambientació que defuig de l’estètica bèl·lica i els testimonis traumàtics, l’allunya del costumisme i la fa universal.

L’1 del títol, per altra banda, fa referència a un fragment d’un poema d’Ovidi Montllor inclòs en l’espectacle que encaixa de ple en l’univers de Ricard Creus i que simbolitza tot allò que va esdevenir després del trenta-sis. 

 

Reciente
Visto
Comentado