Felanitx
Felanitx presenta el primer Orgull LGBTIQA+ Felanitxer
L’acte institucional d’avui 28 de juny ha consistit la presentació dels actes que tindran lloc des d’avui fins dia 8 de juliol.
felanitx.org 28/06/2023 - 13:11:05

Felanitx presenta el primer Orgull LGBTIQA+ Felanitxer

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea d’Igualtat i amb col·laboració de l’artista Sor Estiércol han presentat aquest matí, coincidint amb el dia internacional de l’orgull diversos actes per commemorar i reivindicar els drets de les persones LGBTIQA+

L’acte institucional d’avui 28 de juny ha consistit la presentació dels actes que tindran lloc des d’avui fins dia 8 de juliol, posteriorment s’ha penjat la bandera a la façana de l’Ajuntament i Casa de Cultura.

L’artista Albert Iglesias «a la part forana també existeixen aquestes realitats i volem fer-les presents i visibilitzar-les. És molt important que no tot passi a Palma i poder tenir aquesta presència d’aquest col·lectiu al poble»

La regidora d’Igualtat, Marta Cano ha dit «és un dia molt important, de manifestació, de reivindicació de la igualtat, de la llibertat i la diversitat que tenim i com sempre hem fet des de la regidoria anam fent molta feina durant tot l’any sobretot en conjunt amb les escoles molt vinculat a n’aquest aspecte. Aquests drets que hem anat consolidant siguin reals i es puguin materialitzar d’una vegada»

Per part seva la batlessa de Felanitx, Catalina Soler ha manifestat «m’agradaria que en el segle que esteim no haguéssim de celebrar dies reivindicatius absolutament de res perquè les coses fossin normalitzades. El meu lema que sempre ha estat viu i deixa viure, també seria estima i deixa estimar com vulguis. Evidentment, mentre això no s’aconsegueixi s’han de fer actes i s’ha de visualitzar les diferents formes d’estimar i que han existit tota la vida»

Al llarg de la setmana es tenen previst una sèrie d’actes com són: divendres 30 de juny a les 18h una taula rodona titulada «Realitats mallorquines LGBTIQA+» on participaran Sebastià Portell, Lluïssa Febrer i Izan Amorós, una conferència que estarà moderada per Albert Iglesias. En acabar la taula rodona s’inaugurarà l’exposició «Folclore, queer i utopía» del col·lectiu d’activistes queer i LGBTQI+, El Palomar.

Diumenge 2 de juliol a les 18h a la plaça de Sa Font de Santa Margalida, visionat de «Maricón de España» de Carlos Carvento, un projecte de dansa contemporània amb actuació de l’autor. En acabar hi haurà un concert de Flamenco Queer i Isabel do Diego.

La següent setmana, dissabte 8 de juliol a les 19h a la Casa de Cultura pregó a càrrec d’Albert Iglesias, desfilada pel carrer Major, plaça de s’Arraval i arribada al Mercat Municipal on hi haurà festa final amb les Drags Mystica, Mercury i Evangeline, Fades i Sor Estiércol. La desfilada tindrà l’acompanyament de la batucada i Espiadimonis. També hi haurà taules informatives del col·lectiu Ben Amics.

 

Reciente
Visto
Comentado