Rafa Nadal tiene bastantes vínculos con esa localidad y numerosos amigos
El Ayuntamiento de Sant Llorenç nombrará a Rafa Nadal hoy Hijo Adoptivo para agradecer y recordar su apoyo en la Torrentada de 2018
Fue tal el impacto que recibió el manacorí que le ofreció al alcalde de Sant Llorenç Mateu Puigròs las instalaciones de su Academía por si había vecinos que necesitaban hospedaje. Días después donó 1 millón de euros.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/10/2020 - 08:19:05
Todos esos gestos no han quedado en el olvido entre los regidores y ediles de la corporación y por eso se habló en la Junta de Portavoces y en el Gobierno de recordar y dignificar aquellos gestos.

Mientras Rafa Nadal se prepara para jugar dentro de pocas horas las semifinales del Roland Garros de París, hemos sabido desde el Ayuntamiento de Sant Llorenç que quieren agradecer todo lo que hizo en la fatídica torrentada del pueblo y para que conste en acta lo quieren nombrar Hijo Adoptivo.

Rafa Nadal tiene bastantes vínculos con esa localidad y numerosos amigos y cuando se enteró lo que había pasado no se lo pensó dos veces y al igual que la campeona Marga Fullana cogió una escoba y las botas y retiró fango en casa de un amigo como cualquier vecino de la comarca. Nadal visibilizó un drama donde se llevó la vida de 13 vecinos/as y muchas pérdidas materiales.

Por eso Rafael Nadal Parera “Rafel Nadal” será nombrado Hijo Adoptivo de Sant Llorenç. Suponemos que el mejor tenista de todos los tiempos habrá recibido la noticia con satisfacción.

Fue tal el impacto que recibió el manacorí que le ofreció al alcalde de Sant Llorenç Mateu Puigròs las instalaciones de su Academía por si había vecinos que necesitaban hospedaje. Días después ante el drama económico que había supuesto la torrentada le comunicó al Ayuntamiento que entregaría 1 millón de euros para los afectados.

Todos esos gestos no han quedado en el olvido entre los regidores y ediles de la corporación y por eso se habló en la Junta de Portavoces y en el Gobierno de recordar y dignificar aquellos gestos. Por eso Rafael Nadal Parera “Rafel Nadal” será nombrado Hijo Adoptivo de Sant Llorenç. Suponemos que el mejor tenista de todos los tiempos habrá recibido la noticia con satisfacción.

AGRAÏMENT AL VOUNTARIAT AMB MOTIU DEL SEGON ANIVERSARI DE LA TORRENTADA DEL 9 D’OCTUBRE DE 2018.. Aquest divendres es compleixen dos anys de la torrentada del 9 d’octubre, un fet tràgic que regirà el dia a dia de tots els veïns del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Mallorca va patir la pitjor catàstrofe de l’història contemporània. Tota la comarca fou declarada zona catastròfica, on es declararen 3 dies de dol arreu de tota l’illa.

Les conseqüències foren especialment devastadores al nostre municipi on els danys materials es catalogaren d’incalculables. Ens complau expressar el nostre reconeixement a tots els i els professionals dels equips d’emergència que van passar els dies més tràgics treballant a contra-rellotge per a la recerca dels supervivents, acompanyats dels amics i familiars de les víctimes mortals i l’assistència a tots els afectats per aquells dies tan complicats.

Però també gràcies a l’esperit de milers de voluntaris, un dels moments més esperançadors de la societat mallorquina, units en un malson on persones i entitats de les illes s’afanyaren en la reacció perquè els veïns del Llevant es tornessin a aixecar.

Emmarcam l’orgull del sentiment de totes aquelles mostres de solidaritat i iniciatives altruistes que es manifestaren per tal de minvar els efectes de la torrentada i per a intentar millorar l’ànim de tots els veïns que, més enllà de les pèrdues materials, van haver de lamentar la tragèdia d’una pèrdua personal. El nostre més sentit record a les tretze víctimes mortals que ens deixaren aquells fatídics dies i mostrar, un cop més, el suport a totes les famílies.

És en els moments més difícils quan es demostra la cohesió d’un poble i Mallorca ho va acreditar demostrant una empatia i una responsabilitat pròpia d’una escola de civisme, demostrant que les nostres illes tenen en la seva gent la millor garantia de futur. En cap situació hi haurà paraules suficients per agrair el compromís social demostrat.

Durant aquests anys s’han dut a terme les obres de recuperació i restauració de 14 projectes que ja han finalitzat, s’han adquirit parcel·les urbanes per un total de 21.529,24 m2, repartits en un total de 20 parcel·les sensibles a inundació amb un import total de 2.952.616,25€. Dels 42 punts conflictius de medi rural competència municipal s’han executat 23 i s’està pendent de la resposta d’actuació, per part del Consell Insular, per tal d’executar els quatre projectes bàsics d’actuació en els diferents ponts ubicats en la zona urbana del municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

En la mateixa línia es treballa en la modificació de les normes subsidiàries municipals (NNSS Nº30), on s’estableix una nova remodelació territorial de l’estructura del poble evitant la urbanització d’aquelles zones més sensibles a inundació, on s’ha invertit una important quantitat econòmica, fet que entenem que serà de llarga durada, ja que estam parlant d’una tasca que afecta la sensibilitat de moltes famílies.

Davant la impossibilitat de poder agrair personalment, en nom dels afectats, a tots els qui varen col·laborar, mitjançant aquest comunicat, volem fer extensiu aquest agraïment a totes i a tots els voluntaris, els professionals de totes les institucions i a tots aquells que de forma anònima varen contribuir a donar una llum d’esperança a tot un poble que en aquells moments era el que més necessitava.

Per altra banda, perquè entenem i compartim el seu sofriment, volem enviar l’afecte més sentit i la solidaritat de tot el municipi de Sant Llorenç amb els pobles de la Península que darrerament també han patit els mals de les riuades. Divendres, 9 d’octubre de 2020. 

2ON ANIVERSARI DE LA TORRENTADA

12:45. ATENCIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

A la plaça de l’Ajuntament 13:00. MINUT DE SILENCI EN MEMÒRIA A LES VÍCTIMES OFRENA FLORAL A la plaça de l’Ajuntament.

13:05. PLENARI

- LECTURA DEL MANIFEST DE LA TORRENTADA...

- ES DONARÀ COMPTE AL PLE DE L’INICI DE L’EXPEDIENT DE NOMENAMENT DE RAFA NADAL FILL ADOPTIU DEL MUNICIPI.  

https://seu-electronica-sant-llorenc.s3.eu-west-1.amazonaws.com/assets/media/resolucio-de-batlia-numero-2020662.pdf   

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
nati
sneguira ses pases del nostro benvolgut i estimat batle, miquel oliver