A medida que se conozcan mejorías y descensos se irán flexibilizando
El casco urbano de la ciudad de Manacor ha quedado cerrado perimetralmente menos el cementerio, no se cierran ninguna localidad de la costa, las zonas rústicas, ni Son Macià
No afecta el confinamiento al cementerio, ni los núcleos urbanos y turísticos (Porto Cristo, S'Illot, Son Macià, Cala Mandia, Cala Anguila, Romántica, Calas de Mallorca, Espinagar, Cala Magrana, Cala Morlanda, etc).
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/10/2020 - 15:17:46
Habrá desde las 22:00 horas cierre de bares y restaurantes. Las terrazas al 50% de su capacidad. Todo indica que los encuentros en casa de campo en fora vila y las reuniones familiares privadas han generado brotes.

El casco urbano de la ciudad de Manacor cerrado perimetralmente durante 15 días, saldrá publicado mañana miércoles 28 en el BOIB. No afecta el confinamiento al cementerio, ni los núcleos urbanos y turísticos (Porto Cristo, S'Illot, Son Macià, Cala Mandia, Cala Anguila, Romántica, Calas de Mallorca, Espinagar, Cala Magrana, Cala Morlanda, etc). Afecta en la ciudad desde el Hospital, hasta el polígono y todos los barrios del casco urbano. Todas las zonas rústicas quedan exentas. 

Toda la actividad interna seguirá igual, habrá cierre desde las 22:00 horas para bares y restaurantes, y desde las 24:00 horas hasta las 6 de la mañana, toque de queda para todos/as. Las terrazas al 50% de su capacidad.

El casco urbano de la ciudad de Manacor cerrado perimetralmente durante 15 días, saldrá publicado mañana miércoles 28 en el BOIB. No afecta el confinamiento al cementerio, ni los núcleos urbanos y turísticos.

Todo indica que los encuentros en casa de campo en fora vila y las reuniones familiares privadas particulares han subido el número de brotes. A medida que se conozcan mejorías y descensos se irán flexibilizando los protocolos del cierre. El alcalde de Manacor ha informado lo que le ha dicho la conselleria de Salud del Govern.

En la rueda informativa han comparecido los líderes de los tres partidos que integran el equipo de Gobierno, Miquel Oliver, Nuría Hinojosa y Carles Grimalt. Todos ellos piden seny y conseguir revertir la situación. Seguirán habiendo colegio y deporte con los actuales protocolos y las empresas y comercios se enterarán mañana en el Boletín Oficial si hay prescripciones.

Davant l’anunci de la conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears de tancar perimetralment durant 15 dies el nucli de Manacor amb l’objectiu de fer baixar el preocupant augment de la incidència de la COVID-19 detectada a Manacor les darreres setmanes, l’Ajuntament de Manacor fa i continuarà fent feina colze a colze amb les diferents administracions per fer complir les mesures acordades.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat aquest dimarts migdia en roda de premsa que l'Ajuntament posarà a disposició dels manacorins el màxim de recursos per ajudar a complir les mesures i supervisar-ne el compliment.

L'Ajuntament de Manacor treballa ara en la definició del perímetre exacte que recollirà el decret que previsiblement s'aprovarà demà dimecres 28 d'octubre i on s'explicaran tots els detalls de la mesura. Les darreres setmanes hi ha hagut un contacte continu per part de l'Ajuntament de Manacor amb les autoritats sanitàries (tant amb la conselleria de Salut i la Gerència de l'Hospital de Manacor) en què s'ha anat analitzant de manera conjunta el comportament i l'evolució d’aquestes dades.

De fet, algunes de les actuacions que s’han anat produint aquests darrers dies es desprenen d’aquelles reunions (sancions a bars, increment de l’activitat inspectora (pedagogia, avisos i sancions) a negocis, actes i esdeveniments; i també la desactivació d’alguns botellots i festes particulars).

Manacor fins fa tres setmanes tenia uns números per davall de la mitjana, pel que el relaxament en el compliment de les mesures a escala individual sembla ser la causa de l’increment del número de contagis de les darreres setmanes. Des de l'Ajuntament de Manacor s'han fet crides continuades a la població apel·lant al seu sentit de la responsabilitat per fer entendre que la responsabilitat individual juga un paper molt important en la dispersió del virus.

"Des del principi he anat dient que els esforços i també la nostra màxima responsabilitat passava i passa per tres eixos: informació de les mesures a la ciutadania, tots els recursos disponibles a l'Ajuntament per fer complir-les, i implantar el que estigui al nostre abast per tal que els ciutadans puguin complir les mesures establertes a cada moment", ha assegurat Oliver.

És important recalcar també que no s’han trobat evidències que l’increment de contagis hagi estat a causa de l'incompliment de les mesures a les escoles, actes culturals i esdeveniments esportius. En aquests punts els encarregats d’implantar les mesures i supervisar el comportament de la gent ha estat exemplar. L’escola, la cultura i els esdeveniments esportius han estat i seguiran essent llocs segurs.

El que sí que s'ha constatat és que la prohibició de trobades en locals d’oci ha provocat que aquestes trobades s'hagin traslladat en ocasions a l’àmbit privat (domicilis particulars i cases de fora vila). Aquest fet ha complicat encara més la tasca de Policia. Des de l'Ajuntament s'ha reclamat i se  seguirà reclamant responsabilitat a la gent i contenció per evitar aquest o qualsevol tipus de trobades on no es compleixin les mesures autoritzades per part de les autoritats sanitàries.

"Toca fer bonda una temporada i esper que en un parell de dies la taxa de contagis es pugui reconduir i situar-la en nombres que no puguin posar al límit del col·lapse el sistema sanitari, baixar el nombre d’ingressats tan a planta com a UCI i se pugui recuperar l’activitat ordinària de l’Hospital de Manacor, puntal vital en el nostre benestar i salut del municipi i comarca", ha assegurat Oliver.

Des de l'Ajuntament de Manacor es fa una crida a la responsabilitat en un moment especialment delicat i a complir les normes dictades per Salut amb l'objectiu de recuperar el més aviat possible una certa normalitat. "Encara que desitjaria que no hi hagués cap mesura, perquè significaria que no tenim cap pandèmia a damunt, són les que marquen els professionals, els entesos i sobretot l'autoritat sanitària.

Per tant, respecte, comprensió i suport, ens toca remar tots junts. Esper i confiï que no tenguin una afectació gaire gran en l’economia local i que en pocs dies poguem tornar a tenir les mateixes normes que la resta de municipis", ha dit Oliver.

El batle ha volgut fer també un agraïment especial als treballadors de la sanitat i als serveis essencials. "És important que ens ho prenguem seriosament perquè l'objectiu principal de tot això és no col·lapsar el sistema sanitari i, en el nostre cas, l'Hospital de Manacor", ha conclòs.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Propietària de ca
I els ciutadans de Porto Cristo, S’Illot i zones costeres no colapsen l’Hospital de Manacor?
Portenyo
Manacor=Son Gotleu