Para conseguir salvar la economía de nuestro pueblo, y recuperar la ilusión
Manacor se manifiesta hoy jueves 12 en la plaza Ramón Llull a las 16h para salvar la economía de nuestro pueblo y recuperar la ilusión
Estimados ciudadano, comerciante, restaurador, productor, terapeuta, artesano, artista ... manacorí. Te convocamos hoy jueves, a las 16: horas, en la Plaza Ramon Llull, para expresarle un manifiesto al Ayuntamiento.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/11/2020 - 10:43:00
Apoyando con presencia silenciosa los que prefieran escuchar, todos respetando la distancia de seguridad y con la mascarilla. Te esperamos. Contamos contigo. Manacor te necesita. Estimamos Manacor!

Estimados ciudadano, comerciante, restaurador, productor, terapeuta, artesano, artista ... manacorí. Te convocamos hoy jueves, a las 16: horas, en la Plaza Ramon Llull, para expresarle un manifiesto al Ayuntamiento, para conseguir salvar la economía de nuestro pueblo, y recuperar la ilusión de poder hacer vida social, vida de pueblo.

Te paso a continuación el texto que vamos a leer, pasándonos un micro o un megáfono, leyendo frases o párrafos las diferentes personas que tengan ganas de charlar, apoyando con presencia silenciosa los que prefieran escuchar, todos respetando la distancia de seguridad y con la mascarilla. Te esperamos. Contamos contigo. Manacor te necesita. Estimamos Manacor!

Te paso a continuación el texto que vamos a leer, pasándonos un micro o un megáfono, leyendo frases o párrafos las diferentes personas que tengan ganas de charlar, apoyando con presencia silenciosa.

Benvolguts ciutadà, comerciant, restaurador, productor, terapeuta, artesà, artista... manacorí. Et convocam el dijous, a les 16h, a la Plaça Ramon Llull, per a expressar un manifest a l'Ajuntament, per a aconseguir salvar l'economia del nostre poble, i recuperar la il·lusió de poder fer vida social, vida de poble.

Et pas a continuació el text que llegirem, passant-nos un micro o un megàfon, llegint frases o pàrrafs les diferents persones que tenguin ganes de xerrar, donant suport amb presència silenciosa els que prefereixin escoltar, tots respectant la distància de seguretat i amb la mascareta. T'esperam. Comptam amb tu. Manacor et necessita. Estimem Manacor!

Apreciat Miquel Oliver, Sr. Batle de Manacor, Apreciat Ajuntament de Manacor, Apreciats ciutadans de Manacor, Som Manacor. Som es poble. Som sa gent. Volem expressar-vos que, com a ciutadans manacorins, ens agradaria participar en millorar la difícil situació social i econòmica que estam vivint. Ens encantaria poder ajudar a l'Ajuntament amb la tremenda responsabilitat i l'excessiva càrrega de feina física, mental i emocional que estau sostenint, i segurament no està sent fàcil.

Tenim idees, suggeriments, il·lusió, i moltes de ganes de fer feina. De fer poble. Esperam que escolteu i accepteu de bon grat la nostra petició de col·laborar activament en la recuperació de l'economia local, que està emmalaltint; restaurant el teixit social, o més bé creant-lo i impulsant-ho, ja que a Manacor no hi ha hagut massa vida de poble mai, i ja és ben hora de fomentar-la. No pot ser que només facem pinya per Sant Antoni. No pot ser que ens uníssim per a defensar la nostra llengua, i no per a salvar al nostre poble, ferit d'ala, que necessita alar i cofar. Hem de passar a l'acció amb ganes, creativitat, coratge, proactivitat i resiliència.

Sabem que la qüestió sanitària no entra en les vostres competències, per això ens centrarem a exposar-vos una sèrie de propostes que no en tenen res a veure. Esperam que siguin considerades i del vostre agrad. Us demanam que reflexioneu sobre les següents peticions que us volem manifestar, què creim convenients, coherents, i necessàries:

● Permeteu que puguin entrar clients als bars i restaurants, amb mesures de seguretat i limitacions d'aforament, envers l'actual prohibició absoluta que impedeix a les persones que volen gaudir de menjar i beure en companyia, poder fer una cosa tan normal com aquesta. Com això, en bon manacorí.

● Permeteu que les persones que viuen a fora puguin venir a comprar als comerços de Manacor. Molts de nosaltres tenim més clients de fora que d'aquí. Moltes d'aquestes persones són manacorines.

● Ajudau als sectors dels músics, actors i locals d'oci nocturn, uns dels que més estan patint. Hi ha maneres, hi ha opcions. Sempre n'hi ha. Per exemple, amb concerts i espectacles a les places els caps de setmana, permetent que els propietaris dels locals siguin qui gestionin i puguin generar els merescuts ingressos que ara no poden obtenir, venent aliments i begudes. Ajudaríem a tres dels sectors més perjudicats des de fa ja vuit mesos, que es fan molt llargs sense poder fer feina.

També ajudaríem als adolescents. Els estam robant la seva adolescència, i no és just. Necessiten fer vida social amb un grup d'iguals per a poder tallar el cordó umbilical amb els seus pares i poder fer la seva vida, independents, autònoms, coherents, i responsables de la seva pròpia existència. Els hem de donar arrels sòlides i ales per volar, i un dia, quan ho desitgin i sigui el moment adequat, tornaran a les arrels. Si no els donam opcions d'oci, les cercaran per altres vies.

● Augmentau i avançau les ajudes econòmiques als restauradors i comerciants. Ja tenim factures sense pagar i geleres mig buides. A part d'aquestes sol·licituds, tenim idees d'iniciatives originals per dur a terme més endavant, que poden dur Manacor a un altre nivell. Creim que són motivadores i aprofitam per expressar-les ara, per anar-les paint i per mantenir l'esperança de fer un Manacor millor. Aquí en teniu unes quantes:

● Cada dissabte, fires i mercadets al Claustre, l'espai més preciós que tenim i no empram, perfecte perquè està protegit del sol a l'estiu, i de la pluja i el vent tot l'any. Fires i mercadets d'art, disseny, artesania, llibres, contes i còmics, roba, complements i bijuteria, petit mobiliari i decoració, joguines, gastronomia, articles d'estoc amb descomptes, intercanvis d'articles personals o de segona mà... amb concerts, espectacles, tallers... Matins, capvespres, o tot el dia!

Ajudaria a moltes persones, i podríem atreure turisme forà, tal com fan les prestigioses fires de Sineu, Artà, Sóller, Pollença… Un poble sense mercats o fires alternatives i creatives és un poble avorrit i mediocre.

● Cada dijous, Nit de Tapes. Les enyoram. La vida social sempre ha anat de la mà de menjar i beure en grup. Ajudaríem al sector dels restauradors, greument perjudicat. Les restriccions al seu gremi no tenen sentit mentre als supermercats o mitjans de transport públic es permeten aglomeracions diàriament.

● Cada dimarts, nit de Tendes Obertes, amb música, expositors d'estoc als carrers i promocions especials, com el dia de l'espectador del cinema. Una passejada després de sopar pel centre de vianants que tan bé ens ha quedat i tan poc gaudim, en comptes de mirar la televisió, Netflix o xarxes socials. Hem de moure els doblers que hi ha a Manacor, a dins Manacor. Ajudaríem als comerços en general.

● Els diumenges, dies complexes de gestionar a vegades per a les famílies, una passejada amb diverses opcions d'esbarjo, joc, i entreteniment. Un ampli recorregut amb opcions d'aprenentatge i diversió infantils, etc............. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


5
1
Propietària de ca
Només fan demanar, com si l’ ajuntament tengués l’ obligació de regalar -lis doblers ( de tots els ciutadans ) exclusivament a ells . Durant la desescalada terrassas i bars ben plens, tots ben apinyats, ningú volia prescindir de cap taula ni una per poder fer es màxim de beneficis, i ara simplement esteim pagant ses conseqüències tots. Dona la impressió que només els importa el seu benefici, quant lo primer era la salut dels manacorins.
Margarita
Vaya una guarda!!! de beneixs q se creen per sortir e apoyar a los autónomos san de contagiar 😂😂😂
Biel
Por aquí hay muchos q están escribiendo sin tener puta idea con irte a dormir y pensar como manaba tienes q pagar autónomos, personal, gas, luz,y alquiler...seguro q estos cada mes cobran su sueldo ....
Rafel
Vaja una guarda!! Per culpa d'aquests agitadors acabarem amb un confinament domiciliari.
Bertran
Para salvar la economía primero hay que curarse, y para curarse hay que cumplir con lo que manda sanidad. Manifestándose lo único que van a hacer es expandir más el virus.