Se hizo conjuntamente con el consenso de comerciantes y vecinos
La zona turística y comercial de la Avenida de Ses Palmeres de sa Coma en Sant Llorenç mejora imagen a espera de visitas; 320.000 €
Finalmente, se ha remodelado el carril bici y las zonas de aparcamiento manteniendo el número de plazas. En este proyecto se ha aprovechado también para hacer una renovación de la red de alcantarillado
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/02/2021 - 12:51:42
Así, a través de una subvención del Consorcio Bolsa de Alojamientos Turísticos valorada con más de 320.000 euros, el Ayuntamiento de Sant Llorenç da respuesta a la demanda de vecinos de la zona con la remodelación de este espacio.

La zona turística y comercial de la Avenida de Ses Palmeres de sa Coma en Sant Llorenç mejora su imagen de cara a la nueva temporada turística. La mejora de la Avenida de Ses Palmeres de sa Coma ya es una realidad después de que este invierno hayan llevado a cabo unas obras de remodelación de la zona con el fin de dar prioridad al peatón, crear una zona más humanizada, adaptada a las nuevas necesidades y los niños.

Así, a través de una subvención del Consorcio Bolsa de Alojamientos Turísticos valorada con más de 320.000 euros, el Ayuntamiento de Sant Llorenç da respuesta a la demanda de vecinos de la zona con la remodelación de este espacio.

Obras realizadas en el término municipal y que han permitido que quede unido con paseos para peatones y ciclistas todo el perímetro costero desde frontera con Manacor hasta la de Son Servera

El proyecto que se hizo conjuntamente con el consenso de comerciantes y vecinos de la zona ha mejorado el acceso y el paseo a través de la ampliación de las aceras de la zona oeste que son ahora de 5,2 metros en la zona más comercial de la Avenida, lo que ha dado paso a un recorrido por peatones desde la calle Adelfas hasta la playa de sa Coma. Además, dispone la Avenida de una gran zona de juegos infantiles en el centro del paseo que propicia el paseo y una mejora de calidad de vida de las familias durante todo el año.

Finalmente, se ha remodelado el carril bici y las zonas de aparcamiento manteniendo el número de plazas. En este proyecto se ha aprovechado también para hacer una renovación de la red de alcantarillado y se han instalado nuevas farolas para dar aún más calidez y luz en la zona.

"De cara a la próxima temporada, queremos poder ofrecer no sólo una seguridad sanitaria sino también una mejora de nuestra costa para competir con el resto de destinos. "; explicó el concejal de Turismo, Colau Bordal.

De este modo, esta mejora sano suma al resto de obras realizadas en el término municipal y que han permitido que quede unido con paseos para peatones y ciclistas todo el perímetro costero desde frontera con Manacor hasta la de Son Servera. 

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar dóna suport al sector turístic amb propostes d'ajudes directes i la petició que es consideri prioritari en el procés de vacunació. Així mateix també volen mostrar públicament el seu acord a la nova campanya SOS Turisme.

En Consell d'Administració del Consorci de Turisme en la seva darrera sessió ordinària va voler, per una part i de manera simbòlica, mostrar el seu suport a la nova iniciativa del sector turístic de les Illes i aprovar una proposta formal on el Consorci recolza les propostes i reivindicacions de SOS Turisme, entre les quals hi destaquen un pla de rescat, una bona estratègia de vacunació o línies clares d'actuació.

Des d'ambdós ajuntaments que formen el consorci s'entén que, tot i ser una administració pública, en aquests moments toca estar al costat d'un dels sectors més afectats per la pandèmia i que inclou cadenes hoteleres, restaurants, bars, tendes, locals o autònoms que depen directament de rebre visitants Amb aquesta proposta s'ha volgut doncs, mostrar públicament el seu suport i la necessitat que aquestes reivindicacions siguin escoltades.

I és en aquest sentit que s'ha parlat també en la mateixa sessió de la creació de línies d'ajuda econòmiques directes estrictament dirigides al sector turístic. Unes ajudes que sortirien directament del finançament del Consorci que, ja que enguany no podrà invertir en la realització d'activitats o actes de promoció turística així com l’East Mallorca Boys Cup que es disputa tradicionalment per Pasqua, entre altres, disposarà de romanent per poder dur a terme aquesta proposta.

"Aquestes ajudes aniran destinades tant a petites com a grans empreses, però que estiguin relacionades de forma directa amb el sector turístic"; explica Colau Bordal, regidor de Turisme de Sant Llorenç.

"Entenem que enguany els ajuntaments haurem de destinar part dels remanents de tresoreria a ajudes directes sostingudes en el temps que ajudin a garantir la supervivència dels petits empresaris davant una segona temporada que es presenta inestable o gairebé inexistent i instar a l’Estat perque es facin canvis normatius que possibilitin la bonificació o aplaçament d’algunes taxes i imposts per aquest exercici dels sectors més afectats i no perjudicar més, la ja delicada liquidesa dels que depenen del turisme."; conclou Margalida Vives, presidenta del Consorci.

Finalment i seguint amb la línia de donar respostes al sector, s'ha presentat una moció per tal d'instar al Govern Balear a incloure les persones treballadores tant per compte pròpia com aliena del sector turístic a les Illes a ser considerats com a sectors essencials que han de ser objecte de vacunació prioritària per la Covid 19 atès que fan feina a primera línia i pel que, suposaria també una manera de garantir alhora la seguretat de treballadors i visitants i assegurar la temporada després de la pèrdua de la de l'any passat.

La necessitat de garantir una temporada turística amb condicions és prioritari aquest any, tot i això, des del Consorci es segueix fent feina en la guía RESCO, resistència, recuperació i reorientació. Una pla en el que es treballa des de fa gairebé un any i que s’espera poder presentar en breu.

Una manera de reinventar i diversificar l’oferta dels municipis més allà del sol i platja en altres aspectes com l’avanguarda tecnológica, l’esport o la cultura i que seguirán sumant nous valors a la destinació per tal de reorientar Cala Millor en un destí més sostenible i menys depenent del turisme de masses. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado