El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler
Jaume Soler acompanyat pel regidor Miquel Font van rebre al director insular d'Artesania, Pere Ferrer que va visitar Sant Llorenç per conèixer la col·lecció museogràfica del brodat i la confecció
Actualment, s'està treballant en la seva catalogació, així com s'han posat en marxa diverses comissions ciutadanes per perfilar el futur espai on s'exposarà aquesta col·lecció.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/07/2024 - 12:31:00
Pere Ferrer ha volgut destacar que des del Consell de Mallorca es vol potenciar el reconeixement cap a Sant Llorenç des Cardassar pel seu important passat d'artesania del brodat i fomentar la seva difusió.

El director insular d'artesania del Consell de Mallorca ha visitat les instal·lacions d'artesania dels brodats de Sant Llorenç des Cardassar. El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler acompanyat pel regidor de cultura Miquel Font van rebre al director insular d'Artesania, Pere Ferrer que va visitar Sant Llorenç des Cardassar per conèixer de primera mà la col·lecció museogràfica del brodat i la confecció, que l'Ajuntament de Sant Llorenç gestiona actualment.

L'objectiu de la visita va ser conèixer de primera mà els brodats llorencins i la nova col·lecció museogràfica del brodat i la confecció impulsada per l'Ajuntament. D'aquesta manera el director insular va poder veure i conèixer la història de la producció del brodat a Sant Llorenç, des de la producció dels primers tallers de principis del segle XX fins als productes elaborats als tallers de la segona meitat de segle.

Sant Llorenç ha impulsat la creació d'una col·lecció museogràfica del brodat i la confecció que actualment compta ja amb més de tres-centes peces gràcies a les donacions de les famílies del poble.

La visita va passar per l'arxiu municipal, on es custodia el nou fons museogràfic, format en gran part per peces brodades i per altres objectes vinculats a aquesta manufactura. També va poder observar les teles que encara avui dia es broden seguint el mateix sistema artesanal.

L'objecte d'aquesta visita és poder fer feina conjuntament des de les dues institucions per impulsar el brodat llorencí com a una de les artesanies de Mallorca i durant els propers mesos es

treballarà en aquest sentit. Això permetrà dur accions de reconeixement i de protecció i conservació no només de les teles brodades, sinó de les tècniques emprades a Sant Llorenç i els dissenys i dibuixos creat en el seu procés productiu.

El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler ha volgut agrair la participació i ajuda per part del Consell de Mallorca en poder fer feina conjuntament en aquesta col·lecció museogràfica i la gran implicació de les persones del nostre municipi que col·laboren i han fet donacions per a poder dur endavant aquest projecte. L'Ajuntament té com a objectiu fomentar i donar a conèixer la història d'aquesta indústria que fou clau pel desenvolupament de l'economia del poble.

El director insular d'Artesania, Pere Ferrer ha volgut destacar que des del Consell de Mallorca es vol potenciar el reconeixement cap a Sant Llorenç des Cardassar pel seu important passat d'artesania del brodat i fomentar la seva difusió.

Cal recordar que des del passat mes d'octubre l'Ajuntament de Sant Llorenç ha impulsat la creació d'una col·lecció museogràfica del brodat i la confecció que actualment compta ja amb més de tres-centes peces gràcies a les donacions de les famílies del poble. Actualment, s'està treballant en la seva catalogació, així com s'han posat en marxa diverses comissions ciutadanes per perfilar el futur espai on s'exposarà aquesta col·lecció.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado