STEI
El calendari de les oposicions no respecta el descans del professorat
Els opositors i els membres dels tribunals hauran de fer feina durant tot el cap de setmana .
stei.cat 11/06/2021 - 14:19:29
El calendari de les oposicions no respecta el descans del professorat 

Els opositors i els membres dels tribunals hauran de fer feina durant tot el cap de setmana 

L’STEI Intersindical denuncia que la Conselleria ignora un dels drets de l’Estatut dels Treballadors sobre vacances i descansos del personal 

L’inici de la convocatòria d’oposicions a cossos docents d’enguany, que és la que estava prevista per al curs passat, serà els propers dies 19 i 20 de juny. Per primera vegada hi haurà exàmens en diumenge, cosa que obligarà tant els aspirants com els membres dels tribunals a no poder gaudir del descans que per llei els pertoca. 

La Conselleria podrà argumentar que els opositors han decidit participar de manera “voluntària” a les proves selectives, però aquest raonament no és vàlid per a les persones elegides per als tribunals. L’STEI Intersindical denuncia que aquests col·lectius es veuran obligats a treballar de manera ininterrompuda d’ençà del dilluns 14 de juny fins al divendres 25 del mateix mes. Això suposa la suma de dotze dies seguits de feina que impedeix gaudir del dret al descans i, a més, contravé un dels drets recollits a l’article 14 m) de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic que parla de vacances i descansos.

Per altra banda, a l’Estatut dels Treballadors, els articles 34 i 36 parlen de la jornada i estableixen un màxim de 40 hores; en el nostre cas són 37,5 hores, que s’excedirien amb escreix. També recull que es garantirà el descans setmanal, cosa que la Conselleria d’Educació no ha pres en consideració. 

Per aquest motiu, l’STEI Intersindical ha registrat un escrit adreçat a la Direcció General de Personal Docent perquè posi en marxa les mesures adients per a garantir el descans dels treballadors públics durant les dates esmentades, tal com li correspon segons la normativa vigent. L’Administració ha de tenir cura de la salut i de la qualitat personal i laboral de les persones que dia rere dia fan que els serveis públics garanteixin els drets de la ciutadania, en aquest cas l’accés en les millors condicions a la funció docent. 
 
 
Reciente
Visto
Comentado