Pimeco
La 42ena Fira del Llibre de Palma omplirà el Passeig del Born amb més d’un centenar d’activitats a partir d’aquest divendres
Amb el lema “Menys algoritmes, més llibreters” la Fira cerca reivindicar l’ofici del llibreter amb una programació farcida de presentacions, signatures i trobades.
pimeco.com 28/05/2024 - 13:44:53

La 42ena Fira del Llibre de Palma omplirà el Passeig del Born amb més d’un centenar d’activitats a partir d’aquest divendres

Amb el lema “Menys algoritmes, més llibreters” la Fira cerca reivindicar l’ofici del llibreter amb una programació farcida de presentacions, signatures i trobades per a tots els públics i amb un 5% de descompte a totes les compres

Un dels objectius de l’edició d’enguany és arribar a nous públics i per això s’han programat activitats també durant els dematins entre setmana, dirigides específicament a escoles i associacions de persones majors

Per primera vegada es donaran a conèixer els Premis Llibreters de Mallorca, que reconeixen les millors novetats literàries aparegudes durant els darrers 12 mesos


Entre els convidats que passaran pel passeig del Born entre divendres 31 de maig i diumenge 9 de juny podem destacar Sara Barquinero, Míriam Tirado, Ricardo Cavolo, Mar Benegas o Pedro Oyarbide il·lustrador de la saga Blackwater. 

La cloenda inclourà una edició especial de ‘Jo en sé + que tu’ presentada per David Ordinas

Amb més d’un centenar de propostes per a tot tipus de públics. Així arriba la 42ena edició de la Fira del Llibre de Palma que comença aquest divendres 31 de maig i que omplirà el passeig del Born fins el pròxim diumenge 9 de juny. Avui dematí se n’ha presentat la programació al complet en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la  vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni, la senyora Antònia Roca, del tinent de Batle de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet,  el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Miquel Ferrer. Entre les novetats d’enguany s’inclouen les activitats dirigides a escoles i associacions de gent gran, la celebració d’una gala de cloenda presentada per David Ordines i la inclusió dels reconeixements a les millors novetats literàries del darrer any amb la lectura dels Premis Llibreters de Mallorca. 

Tot començarà el pròxim divendres 31 de maig amb la lectura del pregó a càrrec de l’escriptora i també llibretera Lucia Pietrelli, que tendrà lloc en un acte conduït per Margalida Mateu i que comptarà també amb la música en directe de Joan Miquel Oliver. A partir de llavors i fins diumenge dia 9 de juny, la vintena de paradetes de la Fira del Llibre de Palma romandran obertes des de les 10h fins a les 14h i entre les 16:30h i les 20:30h de dilluns a diumenge. 

A més de traslladar les llibreries a peu de carrer durant 10 dies, la Fira del Llibre de Palma acull tot un seguit d’activitats i propostes dirigides a públics de totes les edats i perfils que inclouen des de presentacions i tallers fins a signatures i taules rodones. Entre les activitats que s’oferiran al llarg d’aquesta quaranta-dosena edició s’hi troben les presentacions dels llibres “Los escorpiones” de Sara Barquinero, “León tiene el pelo de fuego” de Ricardo Cavolo, “Històriques de Mallorca”, de Verònica Fiol, “Historias de un galgo feliz”, de Fátima Pascual i Rafa Ramos, i “Una llum tímida” d’Àfrica Alonso. 

També s’han organitzat taules rodones sobre la figura de Truman Capote, en el marc del centenari del seu naixement, de la influència d’Ibáñez al còmic contemporani o sobre la relació entre creativitat i intel·ligència artificial, en relació amb el lema escollit per a l’edició d’enguany de la Fira del Llibre de Palma, “menys algoritmes, més llibreters”. També s’hi celebrarà un acte de commemoració de l’any Estellés, organitzat per la Fundació Mallorca Literària, i una trobada, organitzada per Adia Edicions, sota el títol “República, guerra i repressió: feim memòria al segle XXI”. 

Per la seva banda, els més petits podran gaudir dels contacontes “El melic d’en Frederic”, “El gat sense botes” i “El peix Nicolau” a més d’espectacles com Cantant animalades o El retorn del senyor dels contes. Enguany, a més, s’han organitzat visites de diferents centres escolars de Ciutat que passaran per la Fira del Llibre de Palma per gaudir de contacontes i tallers, així com rutes literàries a càrrec de Tomás Vibot especialment dirigides a les associacions de gent gran. 

Una altra de les novetats d’aquesta quaranta-dosena edició és la inclusió dels Premis Llibreters de Mallorca, uns guardons escollits de forma conjunta per part dels llibreters agremiats i que serviran per reconèixer les millors novetats literàries del darrer any en les categories de millor llibre en català, en castellà, millor obra de no ficció, millor llibre infantil i juvenil i millor llibre local. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la gala de cloenda que serà presentada per David Ordinas i inclourà una edició especial del concurs d’IB3 Televisió “Jo en sé + que tu”, en què competiran llibreters, escriptors i lectors, i que anirà seguida de l’actuació de la Banda Nostra Terra de Son Ferriol. 

Segons Ferrer, l’edició d’enguany ha de servir per “fer-la més atractiva als lectors i dotar-la de contingut” mentre que Javier Bonet ha volgut destacar que “tornar a presentar una nova edició de la Fira del Llibre és una bona notícia per Palma”. Per la seva banda, Antònia Roca, vicepresidenta del Consell de Mallorca ha volgut “posar l’èmfasi a l’ofici de llibreters, recomanadors que t’acompanyen i guien”. Cal recordar que totes les compres realitzades a la Fira del Llibre de Palma gaudiran d’un 5% de descompte. 

Per consultar la programació al complet podeu accedir a www.llibretersmallorca.cat

 

Reciente
Visto
Comentado