EUIB
ESQUERRA UNIDA DENUNCIA QUE EL GOVERN DE LES ILLES BALEARS ELIMINA A LES FAMÍLIES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA COM A BENEFICIÀRIES DIRECTES DE LES BEQUES MENJADOR
La formació reclama que la Conselleria d'Educació rectifiqui la convocatòria i torni al criteri anterior.
premsaeuib 17/06/2024 - 13:30:40

ESQUERRA UNIDA DENUNCIA QUE EL GOVERN DE LES ILLES BALEARS ELIMINA A LES FAMÍLIES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA COM A BENEFICIÀRIES DIRECTES DE LES BEQUES MENJADOR.

La formació reclama que la Conselleria d'Educació rectifiqui la convocatòria i torni al criteri anterior.

Esquerra Unida denuncia que a les bases per a atorgar les ajudes al menjador del curs 24-25 per a alumnes de centres no universitaris, publicades el passat 13 de juny, el govern del PP a les Balears, ha decidit retirar la condició de beneficiari directe a les famílies víctimes de violència de gènere.

Aquestes ajudes s'atorguen mitjançant dos tipus d'assignacions, per barems o per assignació directa. El sistema de barem funciona amb l'assignació d'una sèrie de punts que donen accés a una quantia d'ajudes o una altra. L'assignació directa permet a una sèrie de col·lectius especialment vulnerables a rebre l'ajuda íntegra sense dependre de cap altre barem.

A les bases de les convocatòries realitzades durant el govern progressista, existien 3 tipus de beneficiaris d'aquestes ajudes directes: alumnat en situació d'acolliment, alumnes/as que tinguin la condició de refugiat (o els seus pares o tutors) i, un tercer cas que era el de família víctima de violència de gènere.

Malauradament, en la nova convocatòria, el Partit Popular ha eliminat la condició de beneficiari directe a les famílies víctimes de violència de gènere, deixant-ho només com un element puntuable.

Aquesta decisió és doblement preocupant, d'una banda, demostra una vegada més que el PP balear continua sotmès a les directrius ideològiques negacionistes de VOX, en una matèria tan sensible com és la violència de gènere, perseguint la desaparició de qualsevol ajuda o reconeixement a aquelles dones que sofreixen la xacra de la violència de gènere. D'altra banda, aquesta decisió deixa en una situació de major precarietat i risc a unes dones que necessiten el major suport possible de la societat i de les institucions.

Per tot això, des d'Esquerra Unida exigim a la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears rectifiqui aquest criteri i reposi com a beneficiàries directes de les ajudes al menjador a les famílies víctimes de violència de gènere.

 

Reciente
Visto
Comentado