Plataforma contra els megacreuers
La Plataforma contra els megacreuers insta el Govern a situar-se a l’avantguarda en la gestió del turisme de creuersPalma, 11 d’agost
Des de la Plataforma contra els megacreuers veiem amb preocupació la possibilitat que es puguin fer passes enrere en les regulacions relatives al turisme massiu.
iniciativesdelmediterrani.com 12/08/2023 - 11:50:01

Plataforma contra els megacreuers

La Plataforma contra els megacreuers insta el Govern a situar-se a l’avantguarda en la gestió del turisme de creuersPalma, 11 d’agost

Des de la Plataforma contra els megacreuers veiem amb preocupació la possibilitat que es puguin fer passes enrere en les regulacions relatives al turisme massiu i als seus efectes nocius. Aquests dies estam sent testimonis de com els excessos continuen degradant els espais naturals de Mallorca (amb el cas paradigmàtic del Caló des Moro, però també a altres indrets), així com es repeteix la saturació a carreteres, pobles (com a Sóller, fa només uns dies) i també a Palma.

Pel que fa al turisme de creuers, de gener a juliol d’enguany han arribat a Palma fins a 75 creuers de més de 5.000 passatgers, un 14% del total de creuers d’aquests primers set mesos de l’any. Un nombre i proporció molt superior al mateix període de 2019, quan arribaren al port de Palma 45 creuers d’aquesta capacitat. En aquest sentit, des de la Plataforma contra els Megacreuers es reitera que l’acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient. Això no obstant, sí que ha estat una primera passa per a posar damunt la taula la necessitat de limitar i regular el turisme a Mallorca. Aquest és un camí pel qual s’ha de continuar avançant, com així ho demostren les polítiques de les principals ciutats europees com Venècia o, més recentment, Amsterdam, que van en aquesta mateixa línia.

Balears no ha de perdre l’oportunitat de situar-se a l’avantguarda en gestió del turisme. Per això, instam el Govern a facilitar la participació ciutadana en la presa de decisions i a aplicar mesures valentes en favor de la qualitat de vida dels residents i de l’experiència dels visitants, protegint els ecosistemes naturals i protegint també la salut de les persones.

 

Reciente
Visto
Comentado