AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/11/2024 - 10:31:00 |
Felip Munar i Munar va néixer a Lloret de Vistalegre, l’any 1960. És mestre especialitzat en llengua espanyola i francesa, llicenciat de grau i doctor en filologia catalana i lingüística general per la UIB |
Conferència: "Expressions, dites i refranys" a càrrec de Felip Munar, Investigador de la cultura popular Dimecres 13 de novembre, a les 20h, a Can Lliro. Felip Munar parlarà sobre refranys, dites i expressions al pròxim Dimecres de l’Obra a Can Lliro. La próxima conferència de l’Obra que organitza l’OCB de Manacor tindrà lloc el proper dimecres, 13 de novembre, a les 20h a Can Lliro.
El convidat, en aquesta ocasió, és el popular glosador Felip Munar, conegut investigador de la cultura popular. La seva xerrada versarà sobre: “Refranys, dites i expressions. Noves, en desús i antigues”. Felip Munar i Munar va néixer a Lloret de Vistalegre, l’any 1960. És mestre especialitzat en llengua espanyola i francesa, llicenciat de grau i doctor en filologia catalana i lingüística general per la UIB. Actualment està jubilat. Munar ha treballat de mestre en col·legis públics i centres d'adults i de professor d'institut.
Ha estat assessor de llengües al Centre de Professorat i Recursos de Palma (1991-1994) i assessor tècnic docent de la Delegació Provincial del Ministerio de Educación y Ciencia (1994-1997). És professor associat de la Universitat de les Illes Balears d'ençà del curs 1994/95, on imparteix, o ha impartit, les matèries de Cultura Popular Catalana, Història i Didàctica de la Literatura Infantil i Juvenil Catalana, Aprenentatge de Llengües en contextos multilingües i Habilitats Lingüístiques.
Ha col·laborat amb les editorials Anaya i Vicens Vives en l'elaboració de llibres de text per a l'ESO i el Batxillerat a les Illes Balears. Ha col·laborat en els llibres “Mallorca eròtica“,que va presentar a la Fira del Llibre celebrada a Frankfurt, Alemanya, el 2007, dedicada a la literatura catalana, i “De sa paraula a sa pintura,” on ha posat els textos als dibuixos dels pintors Joan Bennàssar i Joan Lluís Fuster, respectivament.
Fou vocal fundador de l'Associació Cultural Canonge de Santa Cirga des d'on s'inicià la recuperació del glosat a Mallorca, entre altres actuacions (Manacor, 1998), i és secretari de l'Associació Cultural Glosadors de Mallorca, que aglutina tots els glosadors de picat de Mallorca (Manacor, 2010). A més, és assessor literari d'Edicions Documenta Balear, i el director de les col·leccions El Bufador, Plecs de Cultura Popular i Glosadors, sobre temes de cultura popular i tradicional, de la mateixa editorial, a través de les quals s'han publicat una trentena de llibres.
- Manifest de les/els Auxiliars Tècnics Educatius amb contracte discontinu dels centres educatius de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears
- La camiseta “GRACIAS RAFA” nace como tributo a la carrera de Rafa Nadal
- Vives: “No podem deixar de banda als menors no acompanyats, però l’Estat s’ha de sumar”
- Ja està en marxa la recollida al municipi Santanyí de la campanya "Cap Infant Sense Jugueta"
- SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS
- CUINA DE L’ESPERANÇA gastronomia i etnografia mallorquina de nadal Tomàs Vibot
- El Tendedero: Inca capital de Mallorca por el Dijous Bo; Concierto solidario el 16 a las 20h para Valencia en el Conservatorio de Palma; Personas mayores y empoderamiento
- El PSOE de Manacor de Nuria Hinojosa le da un respiro al Equipo de Gobierno de Miquel Oliver y le aprueba los presupuestos de la Sociedad Anónima Municipal (SAM)
- Los colegios de Baleares no informan sobre la aplicación de la elección de lengua en 4º de infantil, el consejero de Educación se comprometió para primeros de noviembre
- 20 de novembre a les 20h, a Can Lliro de Manacor, conferència organitzada (OCBM) per Llorenç Valverde i Garcia. El títol: "Intel•ligència educativa O Educació artificial"